středa 25. března 2015

VÝSTAVA: EXPOLAROID v Praze, měsíc instantní fotografie, 9.4. - 15.5.2015


Praha se letos opět stane mekkou polaroidové tvorby díky celosvětovému projektu Expolaroid. Původně francouzský projekt oslavující znovuzrození polaroidu a instantní fotografie, který si za dobu své existence získal příznivce po celém světě, se v roce 2014 poprvé konal také v Praze. Letošní ročník na úspěch předchozího navazuje a přináší ještě více příležitostí nechat se vtáhnout do tohoto instantního světa.
Slavnostní zahájení se odehraje 9. dubna v 18 hodin v galerii Polagraph. Vernisáž výstavy bude doprovázet tradiční představení autorů. Následovat bude série dalších akcí odehrávajících se v pražských kavárnách a na dalších místech. Jednou z nich je workshop Mikyho Arsenjeva v galerii Polagraph. Následovat bude například i beseda s fotografem Lukášem Erbou.

Co a kde v rámci Expolaroidu najdete?

Galerie Polagraph
V rámci Expolaroidu nám v Polagraphu 1Instant France, kolektiv mezinárodních autorů, poodkryje jakousi mozaiku ze své společné tvorby. Jejích snímky dokazují rozmanitost a obrovské možnosti Polaroidu 600 SX-70 a Image Spectra.
Husinecká 14, Praha 3
otevřeno po-pá 12.30 - 18.30



Nový světI need Coffee a Boho
Představíme i čerstvý projekt spud, na kterém galerie Polagraph spolupracuje. Jde o polaroidového průvodce po Praze, jenž nevšední formou upozorňuje na zajímavá místa a podniky. Výsledek mapování města s Polaroidem v ruce si můžete prohlédnout na webových stránkách www.spud.cz. Snímky budou vystaveny přímo v prostorách vybraných míst, kde původně vznikly, tedy v kavárnách Nový svět, I need Coffee a v obchůdku Boho.

V kavárně Nový svět navíc Miky Arsenjev vystavuje svoje krásné polaroidové portréty, jež jste už viděli v Polagraphu, ale jež doplnil mnoha novými kousky. 

Nový svět / Nový svět 2
po-ne 11.00 - 19.00

I need Coffee / Na Moráni 7
po-pá 8.00 - 20.00, so 10.00 - 17.00

Boho / Francouzská 76
po-pá 12.30 - 18.30



Zde budete mít jedinečnou možnost zhlédnout snímky těch nejlepších autorů polaroidové webové galerie PolaroidLove.cz/gallery

David Orsava, portrétista, jemuž je inspirací běžný život, vás ohromí svou schopností zachytit osobnost a náladu. Námětem jeho snímků je člověk v určité vazbě na místo, ke kterému má hlubší vztah. Fotí výhradně na analog. 

Vojtěch Pejša, fotograf holdující experimentům, používá Polaroid SX-70. Oceňuje především „jednoduchou“ práci, kterou se snaží dovést až kamsi za hranice všech existujících možností. 

Jakub Boháč pracuje v Polagraphu a ve volném čase se nejraději věnuje experimentování s kinofilmem, příležitostně s měchovým polaroidem. Nejčastěji dokumentuje život kolem sebe.

Vlkova 36, Praha 3
otevřeno po-pá 8.00 - 22.00



Kuba Sedláček, majitel obchodu MusicTown, obrovský hudební nadšenec, má už docela pěknou sbírku podepsaných polaroidů výrazných osobností. Svým Instaxem takto dokonale mapuje nejen českou hudební scénu a v rámci Expolaroidu snímky vystaví pro veřejnost.

Ondříčkova 22, Praha 3
otevřeno po-pá 10.00 - 19.00, so 10.00 - 15.00



fusion hotel
V prostorách recepce fusion hotelu vystavujeme snímky týkající se projektu PolaroidLoveMINITour, který jsme uskutečnili za podpory MINI Česká republika. Byl jakýmsi pátráním po stopách instantní fotografie, v rámci něhož jsme navštívili Bratislavu, Vídeň a Mnichov. Na jaře chystáme pokračování této cesty.

Panská 9, Praha 1
otevřeno nonstop




VERNISÁŽ VÝSTAVY EXPOLAROID:

Expolaroid: měsíc instantní fotografie
9. dubna od 18.00
Polagraph - Husinecká 14, Praha 3

Vstupné zdarma.

Žádné komentáře:

Okomentovat