pátek 9. ledna 2015

VÝSTAVA: Cristina Altieri, 29.1. - 31.3.2015


Rok 2015 začne v galerii Polagraph velkolepě, totiž výstavou mladé italské umělkyně, jež má za sebou již řadu velkých úspěchů ve světě portrétní fotografie. Cristina Altieri přijede 29. ledna. poprvé do Prahy osobně představit svoji práci.

Byl to právě Polaroid a instantní fotografie, co Cristině učarovalo natolik, že mu zasvětila většinu své fotografické práce. V ní se věnuje především portrétu, na kterém dokáže perfektně zachytit rozjařenou atmosféru a pohodu slunné Itálie - a právě proto si myslíme, že je ledový leden ideálním časem, kdy si její práci můžeme skutečně vychutnat.

Cristina vystavuje už od roku 2011, kdy své práce představila především v Miláně a Římě. Už o rok či dva později ale vystavovala i v Amsterdamu, Krakowě či Bruggách. Její práce neunikly pozornosti žádné z "polaroidových institucí". Byly otištěny v několika ročnících kalendáře Poladarium, vyhrála několik cen od Impossible Project, ale třeba i cenu PhotoVogue.

Její snímky jsou hodně intimní, postavy, které fotí, si často zakrývají obličej, jakoby se snažily skrýt veškeré emoce - a paradoxně možná právě proto jsou pak tyto fotky emocí plné. Všímá si detailů a zdánlivě skrytých maličkostí, které dokáže perfektně vyzdvihnout a dodat tak svým fotkám neopakovatelnou atmosféru. A tu se na vás v Polagraphu pokusí výběrem svých snímků přenést.

Vernisáž proběhne 29. ledna od 18ti hodin za osobní účasti autorky, která představí nejenom vystavené snímky, ale zároveň povypráví o svých zkušenostech s Polaroidem a focením obecně. Vernisáž bude probíhat v angličtině.

Cristina Altieri
29.1. - 31.3. 2015
Polagraph - Husinecká 14, Praha 3
Otevřeno pondělí - pátek 12.30 - 18.30

Vstupné zdarma.





Žádné komentáře:

Okomentovat